Сайт на Ася Пенчева

Още един поглед

Защо ви асфалтираха улицата?

Защо ви асфалтираха улицата? Ето този парадоксален въпрос зададох на приятели, след като видях гладката им като огледало малка уличка в „широкия център“ на Русе. Изпълни ме подозрение – или не се сещам кой от властта живее наблизо, или нещо  съм объркала датите и не се сещам да наближават избори. Защо, по дяволите, асфалтираха ул.“Тодор Каблешков“?!

Оказа се, че докато машините работели по улицата със знаменито име  на знаменит пълководец „Муткурова“, съседът Тошо съзрял кмета, отишъл до него и с подкрепата на млади майки с детски колички вдигнали такъв джангър, че нямало накъде и кметът обещал да оправи пътищата в района.

Ега ти рекета! Някъде му казват „гражданско общество“, но в нашия случай не ми изглежда нито гражданско, нито обществено. Да не издребняваме обаче :) Значи изводът е следния: Всеки, който има нужда от нещо, причаква кмета и здраво атакува до постигане на целта си! И нема прошка, батка!

Етикети:

Posted in Властта 13 years, 11 months ago at 16:25.

4 comments

4 Replies

 1. че е добре палатков лагер пред общината да се направи, с пункт за искания. Пък ако откаже да асфалтира, може да отидем да разбием неговата улица. Кой с кирка, кой с лопата, кой с токчета….хаа хаа….последното най-ми допада….

 2. Друг поглед ... окт 20th 2009

  А как общината отпусна пари за този ремонт ?
  Не е редно кмета да харчи без план, бюджет, търг щото някой го притиснал ! Ако няколко майки могат да измъкнат от Йотов пари за една улица, какво ли могат момчетата с джиповете ? ?
  Няма да се учудя ако е и незаконно …

 3. Площад Дунав го асфалтираха, чак след като започна строежа на блок, в който кмета има апартамент. След 15 години слаломи около дупките, най-после доживяхме да видим улицата си годна за шофиране. Мислех, че това е единствения начин да се оправи някоя улица. Явно съм сгрешил.

 4. Теди Ал. окт 26th 2009

  аз се радвам, живея на Муткурова и вече не ме е страх да си нося новите обувки и да си сменя гумите на джипката.
  квартала придоби нов облик. радвам се .


Вашия коментар