Сайт на Ася Пенчева

Още един поглед

СДС-Русе с чупки в кръста и момински свян

Депутатът д-р Михаил Михайлов трябвало да извърви пътя към русенската организация на СДС, а не обратното. Това каза общинският лидер на сините Юлиян Гарелов. То добре да го извърви, ама къде ще го отведе тая пътечка запита ли се някой от малцината с членска книжка на СДС?
Те сами вече се преброиха, че са един файтон хора и малко ще им е трудно да правят политика в този разширен състав. Обаче си знаят едно – ще предложат Румен Христов за национален лидер и толкоз! Това как да е, но що ще чинят когато съдът се произнесе неблагоприятно за областният им лидер Драгомир Дамянов Драганов, засега кмет на Две могили? Че нещо са плъзнали слухове по негов адрес…
Пък синята идея може да пожълтее с непрятен мирис, ама нейсе, съдът е мъдър!

Етикети:

Posted in Ново 14 years, 7 months ago at 17:40.

1 comment

One Reply

  1. На д-р Михайлов му предстои дълъг, не – безкраен път по начупени стъкла с боси ходила. Към кого точно да върви депутатът от втория тираж на лотарията? Към тези, които никога няма да му простят, че измести техния фаворит Румен Христов от челото на листата и респективно от парламента ли? Към онези, които не са спрели да го смятат за натрапник и виждат в негово лице наказание, а може би по-скоро отмъщение от „Раковски“ 134 ли? Или към всички, които осигуриха победата на г-н Христов в региона с едно доста съмнително вътрешно гласуване? /Щом срещу безобиден противник като Мартин Димитров се гони служебна победа, какво се очаква в реална битка?/
    20 години след екопротестите, след Комитета за защита на Русе и след хилядните митинги в града СДС е по-скоро експонат от музея на прехода, отколкото реален политически и обществен субект. След многократно изнасилване от кариеристи, некадърници, нагаждачи, подмазвачи, ветрпоказатели, приватизатори и какви ли още не негодници горката Синя идея залиня като Йордан-Йовковата Нонка, но за нея бяла лястовица няма. Само Моканина състрадателно клати глава и я упътва къде да търси изцеление, но сам не вярва в него.
    А иначе дали онова, което днес се нарича СДС ще припознае като свой Мишо Михайлов, като че ли е интересно само на любителите на политически интриги. Ако го приемат, докторът ще прави депутатските си приемни и пресконференции на „Борисова“ 51. Ако не – ще бъде на „Княжеска“ 15, в офиса на ДСБ. Докато му писне и не спре да идва в избирателния си район. Който между другото никога не е бил негов, както и самият Михайлов никога не му е принадлежал. А на следващите избори традиционната десница няма да има нито един депутат. Твърдо!
    Този спектакъл го гледаме вече десетина години. И градът с най-високи европейски претенции ще остане в ръцете на доморасли хитреци с мазни усмивчици и хитри очички, които са усвоили добре уреците на покойния си ментор Димитър Калчев: пари – PR – пари прим.
    В мътната пяна на този спектакъл отдавна ни давят.


Вашия коментар