Сайт на Ася Пенчева

Още един поглед

За отец Стефан от нашата църква!

Публикувам тук  този текст, тъй като съм част от църковната общност на храма „Св.Николай Чудотворец“, а този сайт е лично мой. От администрацията на БПЦ са разпоредили точно тази подкрепа да бъде премахната от официалния сайт на нашата църква. Ок, премахнат е, но църквата не са владиците, а хората! Тук няма страшно! Вярвам в добрите помисли на отец Стефан!

Приятели, с решение на Епархийския съвет на Русенска епархия от 14.11.2011 г. дългогодишният председател на църковното настоятелство при храм „Свети Николай Чудотворец“ ставрофорен иконом Стефан Стефанов бе отстранен неправомерно от тази му длъжност. Свещеник с усърдно 30 годишно служение в енорията, брилянтен проповедник и изповедник, обществено известен и търсен от медии и политици, лице и доайен на Българското православие, отец Стефан понесе своя кръст с едно несправедливо и съшито с бели конци обвинение, за което дори не му бе дадена възможност адекватно да се защити. Отсраняването му е в разрез не само с каноните и устава на Църквата, но и в нарушения на конституционните му и граждански права.

Вярваме, че Негово Високопреосвещенство Русенски митрополит Неофит, поради влошеното му здравословно състояние, е бил подведен и се е предоверил в оценката си на определени недобросъвестни и злонамерени хора при вземането на това крайно решение. Смятаме, че е редно Епархийският съвет да даде възможност на отец Стефан да изложи аргументи в своя защита и да преразгледа взетото решение.

Призоваваме ви да подкрепите кампанията в подкрепа на отец Стефан като изпращате писма в негова защита до имейл: mitropolia-ruse@jusoft.net или на адрес: 7000 Русе, пл. Света Троица 9, Русенска митрополия или да се обаждате на телефон: 082 820 956

Линк към кампанията във „Фейсбук“:
http://www.facebook.com/groups/191527537596106/

Posted in Ново 11 years, 10 months ago at 22:37.

1 comment

One Reply

 1. Искам да Ви подкрепя и да ви опшяа мой случай,ей така от съпричастие:)
  * * *Малък красив морски град,отпред.Отзад -е сладководно езеро и царство на чайките,пият вода, природата така ги е орисала.
  На входа на езерцето табела:Хвърляне на строителни отпадъци строго забранено! а до табелата умряло ,полуразложено куче въргалящо се сред строителни отпадъци.А чайките си плуват нали са тъпи не разбират от красота и заразни болести.На няколко метра Луксозен тенис корт последен Вик в спорта.
  А Кмета на града есетствено е с фамилия Златев ТИМаджийски кой може да му се опре? и строи стъклени читалища подобно на Сериала Стъклен дом ама се не сеща че Танцовите състави не са нестинарски играещи върху
  натрошени стъкла,рано или късно.
  Кой ще ти гради като Уста Колю Фичето-
  Ден да мине,Избори да дойдат,пак сме ние.
  А ето и отговора:
  Вчера идва Шефа на ТЕХЕМ да ни сменя датчиците на парното.Прилича като на гл Архитект на същият град и ми вика:В тая стая кучето ли живее-а там е всъщност е синът ми.


Вашия коментар